24 December 2010

Drama-Drama Orang Luar Dalam Negara Kita

Hello!!it`s me again...so hari ni aku ada something nak share dengan korang-korang semua..mybe semua sudah sedia maklum dengan kemasukan drama luar ke negara luar yang kian meningkat dari masa ke semasa  & brlambak kat TV aku rasa hampir  semua channel ada...then,aku bukan nak suruh banned or protes cerita luar..huhuhu(banned laa..tp jan cerita korea)..tapi aku pelik laa..kenapa korang fanatik sangat cerita2 dari seberang..panas..panas.aku tau ada cerita diaorang tu bermutu tapi yang bermutu tu terlalu sesedikit..korang tak perasaan ke yang cerita dieorang tuh mempunyai jalan cerita yang sama..tak kisah laa..tapi kalau aku layan cerita yang memberi impak dalam diri..ayooii.Impak??maksudnya cerita tuhh lain dari yang lain..emmm.Aku ni bukan yang always tengok TV sebab duduk hostel tu laa sebab aku kureng tau drama2 terkini..



Untuk Elak Fanatik Sesuatu Drama..

*aku sarankan korang tak payah nak ikut cerita itu dari awal sampai akhir..berbaloi2..sebab kalau tak ikut kita tak tahu perkembangan cerita itu menyebabkan korang tak berminat dengan cerita itu..biar  pun family korang bukak cerita tuhh kat rumah..iman mesti kuat..

*Pilih cerita yang bermutu...ikut minat laa..terbuai  dalam cerita yang bermutu..ceewwhh..

*Kalau korang layan satu cerita tu..lepas ending sudah cerita itu..tak payah laa ikot drama yang gantti cerita yang ending itu..




Semua diatas itu saja-saja jekkk...Kalau tak nak amalkan pun tak apa..tapi bagi aku no problem sebab naik sekolah lagi tak ada masa free nak layan drama2..huhu.Demi itu aku kena layan satu cerita,nak tahu??saksikan ceritakan You`re Beautiful..saja nak promote..hehe..semua yang aku tulis diatas hanya motif belaka..Boringnya Cepat-cepat masuk sekolah..nak belajar!!

                                                            Cerita You`re Beautiful..best,lain dari yang lain.

                                                               

Nak tahu kenapa aku mempersoalkan perkara diatas..kerana sebagai manusia aku tak akan lari dari mempersoalkan mende yang memberikan impak kepada diri aku,masyarakat & negara..so korang yang minat cerita2  dari satu negara jangan marah yekkk!!aku buat entry ni..hoho
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

22 December 2010

Tahniah!Ani Ok Nice..

Assalaimulaikum...pembuka bicara..haha.,tempat korang hujan tak?Sempena budak2 fORM 3... yang ambil PMR..aku ingin ucapkan tahniah pada yang berjaya dan pada yang kureng berjaya tuhh boleh try lagi SPM..2 tahun akan datang,,,aku buat entry ni khas untuk adik aku sebaya laa dengan aku..ambil resualt jugak hari ni..Uhhh,,boleh tahan laa rsualt kaw ani..7 A..aku tumpang happy huhu.





                                                   Adik aku yang aku panggil ANI..teehee^^



p/s:Nak tanye ni...cikgu sekolah sains!adik sya boleh tak pergi sekolah sains?basides die dapat 7A boleh jawab tak?
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Peace Contest

Dah musin contest agaknya..sebab aku  masuk contest..bukan apa sempena school holiday dah nak habis ni,kita enjoy laa ckit2..


Syarat-syarat sama dengan contest lain kena letak banner ni ky entry & sidebar..




NI yang ciut miut ni..cik penganjur contest,,sesiapa yang nak join korang boleh tekan cik contest tu..yup..



First2 kne  letak gambar korang..tengok dibawah..



                                                                `It`s me !!nmpak tak peace(-_-)
                                                                 Comotnya muka,...


Tag again...so.

Haniey

Nurawanees

Farah Soraya
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Buli...Buli Aku Benci tuhhh...

Klip..Klip...surat khbar diselak..''ckit-ckit kluar mende ni''tak de menatang lain dah ke...kepala dah mess dengan mende camtu,Kenapa aku serabut??

Dup....dup..


Rakyat yang perihatin'':Aku tengok sekarang ni banyak btol la pasal kes buli & gangterisme kat sekolah n hostel,boleh bagi cara handle masalah ni?''


Jawapan:Dengan tulus ikhlas aku menjawabnya..aduhh ni yang bikin wa pening kepala ni...apa macam..eem.. dengan rasa humble aku menjawab..memang buli berlaku kat ane jekk tanpa mengira siapa kaw?tempat kaw?life kaw?biasenya berlaku kat IPT,sekolah..ayat standard gune oleh pembuli...''dahulu kala aku dibuli oleh senior ku,sekarang aku buli kaw pulak''..jahat ayat tapi ayat ni yang biasa digunakan..drpd Abdullah bin ammar,katanya semua  kejadian berlaku bermula dari  dendam.Actually..aku bersetuju laa sebagai orang kurang ilmu ni,aku nak kupas jugak ni..kata aku..sudah jadi warisan biasa jonior macam aku(tipu je) dibuli oleh senior,dulu-dulu aku kena teruk lagi...tau.Senario dendam secara senyap2..huhu selalu diwariskan kpda semua genarasi cicik kat sekolah ..bahkah sampai peringkat mati.bekkk..




\
Itu semua kupasan aku real tuhh..aku sebenarnya ada laa pengalaman secubit rasa nak dikongsi..mende2 tuhh aku cerita?camne aku cerita tu?mai mai dekat nk dengar tak cerita aku.t.api kena aku kena buli tak laa teruk tapi terasa sampai ke akar umbi..kalu jumpe orang yg buli aku tu rasa nk pulas tengkung dia..sabar tak baik berdendam..masa zaman muda2 dulu,budak2...seingat aku darjah 4 kott..adalah classmate aku ni..badan die punya debab(tak kutuk)mentang aku ni kurus slim..boleh dia cubit aku tanpa sebab arahkan aku buat itu..ini laa..dia buli terus dari emosi,mantelly,sampai aku drjah 5 aku tukar sekolah..bayangkan sedihnya jiwa..masa tu kecil agi kut..mungkin orang yang buli aku tak matang ,boleh dimaafkan.



TRICK #


+Ngapa kaw tak bagitahu cikgu!!cepat sebelum terlambat straigt to the poin...feddup..
+Kepada guru sekalian..hamba yang kerdil ni mengerti tugus guru..dah buat berapa usaha(brpe baru tak banyak kui3)..walaupun habis waku sekolah masih duk terperap kat sekolah..tapi sya sarankan guru2 buat proform agama untuk buat pelajar2 seperti kami dekat dengan agama,''Bukankah Mencegah Lebih Baik daripada Merawat''.
+For student..bukan aku cakap korang semua tak boleh nak seronok2..aku pun seronok..tapi wa nk tekankan bab solat,aku rasa apabila kita tinggal (aku pun pernah miss),so kalau solat  tiang agama pun tinggal..aku rasa kita nak buat jahat lebih jahat lagi kita  tak takot..huhu


Saksikan gambar buli or nama klasiknya gangterisme




                                                  copy gambar google..huhu don`t testing ok!


Kalau ada nak kongsi kena buli ke..cerita sama gua...tarak marah punya..huhu..thanx a lot sudi landing sini
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

21 December 2010

Pencarian Blogger Peramah 2011



Ahsfantasy24.com kini telah mencari blog blogger peramah untuk dimuatkan ke dalam list blog blogger peramah sesi 2011.Ayuh membantu Ahsfantasy untuk  mengesan tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong.Saya menjemput semua follower saya dan juga  mereka yang tahu tentang pencarian ini menyertainya.Hargai sekiranya anda dijemput untuk menyertai pencarian ini kerana anda juga dilihat sebagai blogger yang peramah...


copy gmbr dan paste ayat diatas..tu syarat terpnting..

Untuk maklumat lanjut or nk jdi blogger yang peramah..aku ni peramah tak?entah lee...labu
boleh ke alamat ni>http://www.ahsfantasy24.com/2010/12/pencarian-blogger-peramah-2011.html or nak senang tekan je pic yang comel  kt atas tuhh..so simple..

Ada lagi..belum habis disitu aja.Tag  ke 4 orang blogger peramah..nk cari mana blogger peramah ni eaa..

Anati Soki

Shazwani

Dhia

Kimiz


p/s:Harap2 orang yg sy tag tuhh msuklaa pencarian ni..

p/s:harap maaf..soriklu nma yg aku tag eja tag betul..0_o
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Mama Kembar 3 Buat Giveaway,Yay!!

Haakkss...ngee~aku ni muka tak malu skit nak masuk lagi contest....huhu,actually kali ni giveaway ni dianjurkan oleh seorang mama hot gitu..tu excited sngat2 nak masuk...hadiah pun lumayan berupa VICTORIA`S SECRET & TELEKUNG  TRAVEL





Gaveaway sy kew mama..emmm..tarik nafas dulu#..dengan ni diisah bahawa gaveaway sya adalah ingin terbang tinggi stinggi yang mampu dalam mengharungi kehidupan,ingin membina &menanam sifat mahmudah kerana seorang muslim dalam erti kata yang sebenarnya ialah seorang muslim kalu orang yang dekat dengannya  boleh senang dengan dirinya..tidak berasa terancam,besides..sya ingin meneroka dunia yang sya tidak tau..dunia yang positif saja..semoga segala gaveaway aku tercapai!disertai dengan doa & tawakal..





Kalau  daa contest of course kne tag..3 orang yang bertuah tut..tut

Dak DEBAB

FATIN LIYANA

Wida


p/s:semoga orang yg aku tag tut tut tu masuk jangan tak masuk..klu tak masuk kena rotan...tak pksa..

p/s:tarikh utup lmbat lagi tau!6 jan..masuk laa...
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

''Segmen Jom Berkenalan''

                                                                    ~  Peace be upon you all~

Bless be to allah...i can write again but kali ini nak beri korang semu sedikit motivate untuk friendly sesuai dengan tajuk segmen kita kali ni jom berkenalan...Kawan-kawan dalam blog semuanya friendly btol tak?


tak boleh tergopoh gopoh first kena letak banner dulu

                                                sesiapa friendly boleh join!tekan pic ni

*Apakah status anda?


>goob question ..emmm single le,16 tahun budak agi laa


*Ceritakan tentang  diri anda?


>it`s simple....bersekolah di sekolah teknik terengganu,ambil jurusan kejuteraan elektrik,tapi ni bukan cita-cita sya..ok..sy seorang yang berhempas pulas untuk berusasa selagi mampu


*Ceritakan tentang blog anda?


>Nak kena promote ke,bab2 ni tak pandai ea,trying..blog ni seunik namanya geramgaram nak tau apa sebalik nama ni?kena tanya sendiri..menulis tentang diri sendiri,fikiran, dan kehidupan peribadi,Jemput le datang ke blog ni~


*Pandangan anda tentang dunia blog?


>Duniaa blog adalah dunia on9 dan dunia bukan realiti..dengan dunia blog kita dapat meluah segala pendapat ,apa yang kita rasa,dan dunia blog juga kita blog terhindar daripada hidup seprti ''katak dibawah tempurung''.Besides,kita boleh jumpa kawan baru..class le


*Nasihat anda kepada kawan2 yang baru nak wat blog?


>actually,tak layak nak bagi nasihat,sebab baru lagi,tapi kalu nak wat blog tuh kena ada medium yang betul..


*Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda?


>Keunikan..kena cari sendiri le..tapi apa sya tulis dalam blog ni adalah dari hati aku sendiri..tak suka hopokrit.Keunikan kita tak nampak,so tak tau..


*Sampai bilakah anda akan menulis blog & impian anda dalam dunia blog?


>tu pertanyaan standard..selagi mampu tulis..dan letak harapan apa pun dan mahu menjadikan blog ni sebagai medium untuk bercerita semata mata..


Siap@legaaa..fuhh

tag lagi siapa yerr..umm

Irma A.wahid

mastura

kak eka
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Tips Kawal Marah&Hilangkan Kesedihan

                                                      Aslaimulaikum...

Haah...always bad mood...muka pun  dah ketat ketat...untuk reader hari ni..''Haah...nape tak jawab..''nak marah ni...tak elok elok marah nanti cepat tua.Karang orang panggil singa betina untuk orang perempuan,kalu laki lak harimau jantan,Tak nak kan?orang sedih pulak murang jekk macam orang tak cukup darah..nak suh aku derma kew?




                                                    
                                                  bila muka sedang &bad mood mata akan layu..


aku actually panas baran dan cepat melenting orangnya...kalau orang tnye ok aku jawab macam nk makan orang.Bila aku cakap si polan ke sesape ke jangan berani lawan cakap aku..ganas ayat ..bebalkan..kalau orang marah aku or aku takde mood kew mula le muka aku masam mencuku..:P.Nak kongsi tips yang aku try..

        

  • Bila nak marah jekk tarik nafas dalam2  buat 3 kli& cara ni sesuai kalu nak hilangkan stress
  • Kalu rasa nak nangis ke,sedih tengok cermin dan senyum
  • kalu sedang duduk,berdiri le...bersiar siar ambil angin sepo sepo
  • baca al-quran..ni cara terbaik.. kalu nak baca al-quran tuh of course ambil air mayang
  • kalu rasa nak marah jugak...aku gigit kuku je,my habit                        

Kalu tak hilang jugak ade something wrong le...gurau je..ekperesi muka pun penting tau..


                                                   ekperasi muka pertama


                                                    ekperasi muka kedua


                                                       ekperasi muka ketiga

Kalu dah try sume cara..ta adi-jadi jugak..ikot cara senang ni..luah je perasaan kat blog kew or diary..tulis sesuatu kat kertas sikit demi sedikit perasaan marah dan sedih akan hilang secara semula jadi..dan cuba berkawan dengan tumbuhan hijau..


  
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

20 December 2010

Candid Itu Cun Laa...!

Contest yang aku masuk kali ni menarik tau..ceewah..tajuk pun dah tau menarik...terbuka kpada sume jantina..korang kne setakan gambar korang yang paling cun gitu..




macam biasa kena tagkan kat 3 blogger..emmm..nak pilih sape eaa...let`s see sape yang kena!!

Shey Hemsem

Nys

Ibu Wawa


NI gambar aku..kita layan je biar pun tak cun.




                                        
                                         gambar yang aku baru ambil pakai scarf..huhu













p/s:mintak2 pic ni memuaskan hati pihak yang terbabit...kalu ada yang nk join contest ni boleh tekan kat gambar tuhh yerr..

SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

1 FEB Semua Barang Mainan Kanak2 Wajib Ada Label MC

Semua mainan dinegara ini..dilaporkan kena ada label Malaysia Corfimity(MC) berkuat kuasa 1FEB,dengan adanya label tersebut,semua mainan import  diakuai selamatdigunakan.Terdapat 144 syarikat barangan mainan,so semua jualan murah barangan mainan kat pasar malam tak leh nk dijual la..cian kat adek2 yg mmg fanatik mainan.


Bernama''ramai ibu bapa di malaysia kurang arif tentang keselamatan anak mereka yg bermain barangan mainan & ksedaran mengenainye tp tidak di luar negara,malangnya smua tidk berlaku di ngare ini.

Bernama 2''kanak-kanak pengguna muda dan tidak tau tentang keselamatan..sering terdedah dengan macam2 risiko''.

                                                   lepas ni semua mainan kanak2 wajib ada
                                                MC ingat!                            
                                  

 p/s:kasian..peniaga pasar malam yang kena jual  barang mainan yang ada label mc, pokai le..suke..suke.
    sebab takde dah seludup barang mainan secara haram..

p/s:Budak2 besar ada jugak suke kumpul barang mainan..betul?
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Pemain Bola Sepak Tak Gentar Hadapi Indonesia.

Walaupun bola sepak negara tewas dengan Indonesia 1-5 pada perlawanan peringkat kumpulan..namun kekalahan  tu tak langsung mengentarkan pemain malaysia..lapor berita,Harap bola sepak negara boleh membawa kemenangan kepada malaysia & tunjukkan malaysia hebat.


Kata Rajagobal(jurulatih bola sepak)''semua dah kritik..tu perkara biasa,kita tak boleh elak pakar bola sepak kritik''

Selain itu meletakkan  semua cabaran diatas bahu pemain..

Perlawanan AFF aksi  Suzuki aksi pertama di stadium bukit jalil &aksi kedua di jakarta..lapor berita..
Perlawanan dimalaysia  akan dijadualkan pada hari ahad ni iaitu 26 Disember.,.sesiapa yang ingin menyaksikan perlawanan itu boleh le membeli ticket pada hari jumaat..lapor berita..


p/s:harap2 malaysia boleh menang...Saksikan jugak cerita He`s Beautiful di tv8 pukul 8.30,setiap hari isnin hingga jumaat..huhu
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Hilangkan Gementar

Penyakit gementar,iaitu timbul perasaan berdebar debar disertai dengan dengutan jantung yang deras,malah lebih teruk gementar disertai dengan  berpeluh.Situasi ni biasa berlaku kepada sesorag tu tak biasa kepada persekitaran (ni bkan fakta ke auta ke..hnya ingin berkongsi apa yg aku alami)..


Aku biasa berlaku keadaan camtu..bila cikgu ajukan pertanyaan..suruh bt peresentation/perbentangan dalam kelas..situasi ni yang biasa membuatkan aku berdebar lebih-lebih agi klu perbentangan tu kena buat seseorang..aduiihh..kalu keadaan ni tak trkawal jawabnya tergagak &suara berketar2 aku cakap..sekarang dah kurang perasaan tuhh..bagus..bagus.Hari tuh adala adik tanya mie(pgglan untuk mak aku)bkpe die sllu gmentar?jawab mie aku yang dia pun masa belajar dulu2 pun camtu tu jugak,alamak penyakit keturunan rupanya...mie aku cakap die teruk agi sebab masa cikgu tanya bukan diri dia jekk yang bergetar malah kerusi yang dia duduk pun turut sama  ketar.Actually..kelakar jugak mie aku ni..




                                            Cara hilangkan perasaan gementar


  • Buat persiapan sebelum buat perbentangan,cara ni bagus sebab perasaan gementar kita akan berkurangan bila kita bersiap..ceewah..seperti angkatan tentera mereka pun bersiap dlu..
  • Tarik nafas dalam2 sebelum bercakap..tarik nafas akan melegakan perasaan tertekan tuhh
  • Alihkan pandangan ke arahlain bila bercakap dihadapan ,tak payah tengok orang yang ada didepan kita(kalau aku buat dekk orang kat depan&pandang apa saja asal bukan orang,hantu pun boleh le..)
  • Berlatih didepan cermin,cara ni berkesan sebab kita boleh ekperasi  muka kitasemasa bercakap.however berlatih kuatkan suarapun idea yg ok jugak..kalu tak gementar suara slow tak ada faedah jugak ,..btol2 tak?
eemmm..ni yang bagitau ni cuma pengalaman aja..berkesan jugakle kat aku...kalu ada pendapat yang lebih
terer dari aku..bgitau le..kongsi le dapat pahala..haaa.Penat tulis entry..pape pun thanx korang yang landing sini..0_o



SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

19 December 2010

GiveAway Akhir Tahun 2010

Contest..Pengumuman contest!!
Pemilik contest ni suruh buat slogan "Azam saya tahun 2011''...tak lebih 100 perkataan.


Azam saya tahun 2011 ialah selagi hidup aku mahu menggabiskan picisan hidupku dengan berguna..azam masih kukuh dalam jiwa  ragaku hidupku untuk mengbanggakan ibuku dengan berjaya dengan jayanya dalam SPM tahun 2011..aku mahu ibuku menyebut nama aku..memuji aku didepan orang ramai seperti abang-abang aku ..aku mahu marasainya,than,selagi allah  tidak menyuruh ISRAIL datang mencabut nyawa aku..aku mahu mengubah menjadi hamba islam yang betul-betul islam seperti perpakaian mengikut syarak.menunaikan solat cukup..dalam pengaulan pula aku mahu menjadi orang yang ramah kerana orang yang ramah lebih mudah mengluaskan jaringan persahabatan.Aku mahu manjadi orang yang disenangi orang lain..
tidak pentingkan diri,dan mahu menjadi seorang yang tidak boros dalam menggunakan duit...berfikir sebelum melakukan sesuatu,dengan menjadi orang yang berguna ..aku mahu amanah menepati janji.dan azam aku ,iaitu semasa prep(belajar kat hostel)..aku tidak mahu lagi mengulangi kesilapan pada tahun 2010 ,semasa prep aku mahu senyap dan mengulangi pelajaran sesungguhnya,

Kena tag kepada 3 blogger or lebih,kalau boleh nak tag semua yang singgah kat blog ni boleh tak TOK ESAH!

p/s:ehem eham...sesiapa yang berminat  boleh tekan pic tu..chaiyok..or tekan tok esah

p/s:Semua punya azam,azam yang baik aja tau.

p/s:Haa..penat menulis entri ni..Diharap entri ni dapat memuaskan pihak yang terlibat..haahaa!k la guys!thanx sudi landing sini..

SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Rasutan Justin Bieber sehingga Berpacaran dengan 2 orang

Berita orang ''HOT'' memang selalu dicanar-canarkan...justin biebir bintang renaja terkenal ..tak payah diperkenalkan lagi...betul tak?isyy aku bukan minat sangat..kawan aku yang fanatik sangat..dengan justin ni..
kalau aku siap boleh menganying lagi dengan panggil  justin tuhh justin bibir..


Bagi yang minat sangat kat justin biebir..aku ada berita hangat ke?dah hangit kot..justin biebir dilaporkan berpacaran dengan 2 orang gadis(2 tuhh ganas le justin ni) sebaya dengannya ,salah seorang gadis tu adalah
 selena gomez..18 dipercayai hubungan dorang berkenalan ketika sama-sama menyertai siri Wizards of Waverly place..
kat tv saluran 615..selena gomez pun sebelum ni dikatakan berpacaran dengan Nick jonas(dah putus kot)..
seorang lagi kekasihnya jasmine 17,gadis disney jugak,yang ini aku tak kenal..tak femes.Mahu baca berita lanjut tekan sini

ok.. la guys!thanx sudi lepak sni,,,
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Kontest Blog Terkemas


Dah tak ada idea buat extry,tengah blogwalking ni jumpa pulak contest,aku ape lagi bab contest ni join le!korang suke contest?join le contest ni....



                                           
                                           
Kena ada banner dulu..hihi

Korang rasa blog aku ni kemas tak?aku kureng pasti..hihi

pastu die suruh tagkan kat 3 blogger..aduiii



p/s:susah...susah...join ler apa lagi..



SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

18 December 2010

Anda Happy Berblogging

                                                             Aslamulaikum,,


Hari yang mendung ni,mybe sesuai kot untuk mengatakan feeling aku,so dengan ada kesempatan ni  aku nk join segmen yang dibuat olah LM...(-_-)iaitu anda happy berblogging...of coz le happy




Sudah berapa lamakah anda berblogging?


>Baru seperti baby lahir,sesuai ke?1 week nak nak dekat 2 week le..



Andakah anda happy berblogging?


>Semestinya  happy...happy..Secara jujurnya,apa yg membuatkn aku trtarik dengan blog ialah aku boleh kongsi segala pengalaman dan kehidupan dengan semua orang.Setiap hari tanpa''miss'' aku mesti buka blog ni..memang sudah addicted dengan blog!!haaa


Andakah anda mempunyai kenangan yang pahit semasa berblogging?


>Kenangan pahit sangat tak jugak?template kne virus dah 2 kli..yang lain happy jugak!hidup kne enjoy & harap2 lepas ni sweet memory jekk,,


Harapan anda terhadap blog?


>Harapan??sebenar dalam dunia blogging ni ,tiada harapanpun...berblogging hanya untuk suke2..hihi
   femes bukan le nk femes ke pape ke,,,asal ada orang baca extry saya tulis tu dah memadai.Besides,menggunakan blog adalah disebabkan ia seperti buku on9 harian kita..


pandangan anda terhadap blog LM?


>Baru kenal?tak tau nak cakap,tapi kali pertama lihat LM..dah tau popuam sebab pink.popuamkan suke pink2 ni..banner yang cantik,harap blog akak lebih maju pada masa akan datang..dah sesuai dengan nama
hidup itu indah..


 p/s: sesiapa yang berminat & happy sejak berblogging ni boleh tekan sini

p/s:semoga happy berblogging,,selagi hayat dikandung badan...
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

HOORY...Malaysia menang vs vietnam

Malaysia menang 2-0.,gembira bagi pihak bola sepak malaysia..bola sepak negara telah meningkat dalam dalam arena bola sepak,so bagi yang suka menperlekah bola sepak negara boleh blahhh..


Malaysia menjaringkan gol pada separuh masa kedua(tak tau sape yg jaringkan)..bangga ase,teehee


                                              vs






Pertandigan 2-0..


p/s;nampaknya selepas ni,bus permain malaysia rosak akibat dibaling batu oleh peminat fanatik bola vietnam..kesiannya..(info disampaikan oleh penyampai sukan)
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Pasangan Razif Memenangi Mari Menari

Jeng...jeng..dah tak ada debaran sebab juara mari menari musim pertama dah tau..iaitu razif &aris naik juara..
razif memperolehi kodomunium yang berharga 300 ribu..prolehi trofi..dan turut diterbangkan ke bali..,mereka pun baru berkahwin tak sampai 1 thun...semoga bahagia..teehee..




Pasangan aris hanya dapat tempat kedua & memperolahi trofi..


>Pelbagai kejutan yang dibuat oleh pihak mari menari...iaitu ada penyikiran selepas 4 finalis berentap dengan tarian ketemporari..
>Hanya 2 pasangan iaitu mm razif &aris yang berentap untuk memperolehi komdominium...mereka  menyambahkan tarian  latino...

p/s:kepunam nak lihat zul jadi juara..sedih adoiii..

p/s:aksi2 tarian yang ditunjukkan aris...menunjukkan dia layak jadi juara..so??siapa nak bangkang..no
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Isi Kesongan Hati Aku NIr Life Journey

Bosan..bosan time cuti ni,pe kata korang join segmen yang diajur oleh kak naufa,confirm terisi hati korang yang kosong tuh...terbaekkkk..kak naufa




betul ke boleh isikan kekosangan hati ni?teeheh...kekosangan hati?hati perlu jugak diberi makan?...ape tuhh makanan kerohanian..hehee


Emmmm...nak pilih yang mane,aku pilih no 7,aku bunga,bunga ke?sebab blog aku ade bunge byak.bu thati tuannya takda le berbunga sangat..

p/s:join ler segmen ni,terhibur2...enjoy sokmo
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Ha,,,Debaran Mari Menari

Jeng..jeng..debaran semakin terasa..Mari Menari adalah program yang tengah ''in'' sekarang ni,atau bahasa malay nya terkenal sekarang,,,mybe mengalahkan program lain,korang rasa??tup tup dah masuk akhir,malam kita akan tahu siapa yang jadi juaranya...semu dalam teka teki(-__-)



Aku sebenar tak berapa minat program camni...nak buat camna family suke sangat layan cerita ni, so aku tertengok jugak le,lebih2 agi adik aku yang kecil,dok tiru agi aksi2 menari..teehee,aku nak perkenalkan pasangan akhir mari menari..dihoskan oleh aku sendiri,perasaan,,,



Pasangan yang super ciut le,pasangan zul..
Nama (s):Zulhafiz Che Chin(27 thn)
Nama(i):Nurul Husna Alias(29 thn)
Pkerjaan:Pegawai Jualan(s)suri rumah(i)
Penasihat:si cantik Erra Fazira



Pasangan yang lincah menari,bagi pendapat aku,korang??
Nama(s):Raziff Abd Rahman(26thn)
Nama(i):Aira Nadira Ahmad Zubir(25thn)
Pkerjaan:Pendandan rambut(s)Penari(i)
penasihat:Lisdawati(pelakon femes)



Pasangan tentara,ganas ayooiii...
Nama(s):Mohd Faris Raeza Mohd.Nizam(23thn)
Nama(i);Siti Rasyikah Zolkifli(22thn)
Pkerjaan:Angkatan tentera Malaysia(s&i)
Penasihat:Ferhad

Pasangan yang romantik...
Nama(s):Zulfahmi Marzuki(34thn)
Nama(i):Norazlin Zakaria(32thn)
Pkerjaan:Pegawai pemasaran(s)Penari(i)
Penasihat:Lisdawati 0_o


p/s:Kalu aku aku pilih pasangan zul,sebabaku suke..?korang pulak,

p/s:alamak...debaran semakin dekat..teng..teng

p/s:tengok2 malam ni pukul 9 malam,teeheh,....
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

17 December 2010

BFF Aku....

Mungkin akan rasa extry aku berbaur  kesahabatan,biar lantak saja,,asal bahagia,aku buat extry kali ini
khas untuk kawan2 aku yang memahami aku...sedih pulak kalu tengah layan layan lagu jiwang boleh melelah air mata darah.++(-__-)


Kawan yang aku nak bgtaw kat korang ni memang laaa tak perfect,,manusia memang tidak prefect..tapi geng2 aku ni memang aku gembira berada dekat korang...biar sekali sekala korang pernah buat aku geram+sakit ati+
benci,biar la berlalu sperti angin,,



Ni kawan aku yang aku kenal sejak aku kecil agi,,,,kiranya membesar bersama laaa,tapi tahun lepas kat tempat lain,so hubungan kitaorang makin renggang laa..tapi still kawan,,RIGHT..amy..




Gambar kat atas ni pulak jadi kawan baik aku tahun lepas..huhu..masih baik biar aku dah pindah sekolah teknik..sudah berpunya nama suzi..



Aahh..ni kawan kat hostek &skul..emmm..merangkap jugak bff aku,biar pun dia tinggalkat daerah lain,aku mintak mu tak lupakan aku..nama die arah..kat sekolah ambil jurusan kejuteraan awan,sjenak bgtau..aku
paggil cik bon..



Ilham cun sedunia,mata besar...comel..comel..ni bff aku jugak..




Nama nadia syahirah...kawan baik aku jugak..nadia ayu sebab ayu jek memangjang...




                                                                                  
Aku perkenalkan ni...siti aziera azie,classmate aku kiranya diiktiraf jugak sebagai kawanbaikaku..miss cubit orang..aku panggil zira temban sebab pipi??dah pindah penang..sedih!


(-____-)  (;__;)                                                   **********************



p/s:Biar pun kawan aku kat atas ni adayang aku kenal lame & ada jugak tidak aku tapi kita tetap bff

p/s:Don`t angry..klu aku wat masuk pic korang ni maknanya aku misskat korang&i hope friend fav ..yup.

p/s:ingatan pic kat atas tuh,urutan dia bukan bermasuk aku pilih kasih yang makna baik,rapat sekali dengan aku kat atas...bukan macam tu..aku letak mengikut lama aku kenal..
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Kawan Makan Kawan...Mudah berlaku


Pernah rasa tak perasaan ditikam belakang oleh,disisihkan,dipulaukan,??susah nak carikan kawan yang betul2 sejati & ikhlas nak kawan...zaman sekarang ni kalu doh perasaan dengki kat kawan macam2 die
cara nak jatuhkan kawan kita..


Perjalanan hidup aku pun jauh agi..baru separuh jagung,tapi hidup berkawan ni aku rasa aku dah jumpe
bermacam ragam manusia..ngapa tak ucap je perkataan aku''tak suke kawan dengan ko''lebih easy kalu
gitu tak payah berpura-pura suka kawan dalam hati sumpah seranah,belakang kita cakap belakang....
orang cakap belakang aku anggap orang tuhh kawan makan kawan,..


Kawan sejati bagi persepaktif bagi aku?kawan yangbagi tahu apa yang kita tak nampak..,yang akan backup
kita bila kita susah..SAHABAT,TEMAN,KAWAN...semua penting bagi aku...

p/s:bila aku tak col,korang jangan anggap aku dah lupakan korang..bagi chance untuk aku berubah

p/s:aku dah maafkan korang,biar pun korang keluarkan kata2 maaf..
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

16 December 2010

New School Clothes



                                        

Hello.hello everybody...aslamulaikum sapaan dulu.Hari ini nak info setempatt,yang aku nak cerita ni khas untuk budak teknik,aku tengok baju kat atas macam sebijik baju  cleaner..pendapat korang?Bagi orang yang tak tau lagi pic kat atas tu adalah uniform baru sekolah teknik pada tahun depan ,kalau orang tanya respon aku kat baju baru tu,aku tak ada perasaan sedih ke gembira ke...yang aku feddup.sekolah teknik terengganu tak sepakai seluar tapi pakai kain kipas,ayu ler budak pompuan kat sekolah aku nanti(-__-).Aku tau la ramai yang tak berapa suka kat baju diatas tuh tapi nak buat camne,kerajaan telah tetapkan so kita terima laa mybe ada hikmah sebaliknya..


Tapi aku pelik ler cikgu aku siap cakap masa kat perhimpunan baju aku pakai next year macam baju koparat, tapi aku tengok macam lain je,tapi aku still sayang kat sekolah aku biar akan merindui untuk pakai baju kurung,nampak baju aku semuanya kena kasi dekat adik aku laa..tak nak bebel banyak2.


KEBAIKAN/KEBURUKAN PAKAI UNIFORM BARU



  1. Yang baiknya budak2 sekolah teknik akan lebih menonjol &lebih dikenali,yang buruknya orang akan tengok kita macam makhluk asing..
  2. Yang baik no 2,budak2 ni tak payah lah nak gosak baju(tapi aku rasa budak pompuan gosak jugaknya)
  3. kalau kerja dalam bengkel tak payah susah tukar baju(sedihnya sebab aku tak termasuksebab aku budak kejuteraan elektrik tak ada kerja simen2)
  4. Budak perempuan kat sekolah smv akan lebih bebas bergerak(sebalik bagi budak smt)    





Ini adalah sekolah aku ..saja tunjuk nak suruh glamorr sikit..mucchh rindulah kat sekolah ini,sabar,ada seminggu lagi holiday..tunggu kedatangan aku sekolah!!
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Bersunat Tkot!

Di tengah malam yang dingin..teehee(-__-),jam telah berdetak menunjukkan pukul 1.25.Haishh...kenapa malam telah buta ni aku tak bleh nak tidor??mugkin?fikir sendiri la malas nak habak,Kalau aku tak boleh nak tidur  jawabnya tangan aku miang semacam jek.Pastu tangan beralih pada laptop,aku tekan metro on9...haha sebab siang2 aku males nak baca la.Macam2 masalah sosial melibat remaja macam??hati aku beristifar..mata aku tertangkap kat satu senario yang berlaku sejak cuti sekolah?teringat kat kisah2 lucu2 hahaa.kalau orang cerita pasal ni rase nak gelak2.


                                                                  ********************

                                                                        


Senario tu ialah time2 cuti nikan budak kecil(masih bersekolah) akan bersunat atau nama glamornya berkhatan.Sepupu aku pun bersunat jugak ,nak jadikan sepupu aku datang laa rumah aku sebelum bersunat,die stay kat rumah aku 1 minggu.Aku adik beradik pakat buat kenakan si causin aku ni,kate kalu sunat tuh mati ler,kerat guna kapak ler macam2 ler.Tapi yang hairannya si causin aku buat selamba je,dan die berlagak lagi depan kiteorang sume..cissshhh,yang kelakarnya  aku dapat tau dari abang dia yang die menangis sakan,doktor tak cucuk jarum lagi dah menjarit smpai satu klinik dengar..ayooii,adik aku ni yang memang genius mengajar la cara2 ambil kesempatan.Kata adik aku kalau nak mak bapak mu suruh sunat minta ps3,dengan duit..budak2 sekarang mata duitan yup,then lepas sunat aku dengar causin aku still  nangis,berlarutan lepas bersunat,tuhh la orang cakap besar tapi ..duit orang bagi kat causin aku pun,budak ni taruk tepi die,katenya tak nak ambil..


Nak cerita pasal  adik wa pulak,adik wa ni penakot dengan darah tak gental langsung...pastu masa darjah 2,sekarang adik aku darjah 5,adik aku dijanjikan hambuan ps2 klu bersunat,adik aku ni orait je la sebab dia nak sangat benda ps2 tuh,Yang aku nak cerita tuhh time die sunat die terkencing..pupuh..kotor..aku tak boleh  nak bayang camne tok mudin tu sunatkan dia kotor!wekkk..


Habis cerita aku jam sekarang sudah pukul 2...tangan sudah letih,mengantuk bergabung dalam satu#===

BA:bestzz nya budak2 laki?kenapa..ntah
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

Rawatan Tradisional hilangkan Parut &Jarawat

Sedang pakai mask yang diperbuat oleh kulit kayu manis &bestz layan cerita cartoon skip beat ni,terfikir pula nak berkongsi apa yang aku tahu tentang cara-cara nak hilang jerawat atau nama orang potihnya(pimples).aku bukannya nak buat tutorial.Kaedah ni aku dapat masa aku kat hostel,biase la
budak2 perempuan kalau bab camni no 1..


Kulit kayu manis mempunyai banyak keunikan,sejak sama dulu lagi,sejarah masakan melayu memang tidak akan lari daripada kulit kayu manis tidak kira dalam apa jenis masakan contohnya kari yang femes menggunakan kulit kayu manis.Actually,selain daripada mengembalikan kecantikan seseorang,kulit kayu manis juga menghilang masalah bau mulut.Orang lelaki pun boleh cuba!!bukan khusus untuk orang perempuan saja..orang laki sekarang ni ada yang lebih hebat &pakar dari perempuan bab-bab kecantikan sebab semua manusia berhak cantik


                                                                        
                                                                                         *********************


STEP 1....

                                          
Mula-mula korang harus,wajib ada kulit kayu manis,kalau tak ada baik cancel saja nak buat rawatan.However,korang juga perlu ada sifat tahan diri yang kuat sebab kalau korang cuba
rawatan ini korang akan rasa bertanpa pedih dan perit letak kulit kayu manis kat muka sampai
melelah air hidung &air mata''..belum cuba belum tahu''..mana tahu lepas cuba rawatan ni
kulit korang mulus seperti kulit modeling but tak payah nak bandingkan muka aku...




STEP 2...

Step 2 korang perlu la hancurkan kulit kayu manis guna apa yang korang rasa ok seperti guna blend or tumbuh sampai hancur lebur.Kalau nak senang & ada duit lebih,mesti ada punya berkorban untuk
kecantikan bolehlah beli kat kedai..siap packing lagi.Hancurkan macam kat atas tuhh..





STEP 3....

Letak dalam bekas kecil macam contoh kat atas tu..campurkan dengan sedikit air sesedap rasa.
Sesuaikan air dengan jumlah kulit kayu manis...





STEP 4..

Lepas korang taruk air kat dalam tu,kulit kayu manis korang tu akan jadi lembik.Jangan terlalu cair takut
kulit kayu manis tak melekat kat muka.



STEP 5..

sapukan rata ke temat jerawat.Tunggu selama 10 atau semalaman,tapi kulit kayu manis ni pedih...aku cuma tahan sekejap je,kalu korang boleh tahan lama korang taruk la semalaman.Nak cantik katakan!
 
Ini lah hasilnya..haha..pedih..pedih,.Kalau letak kat muka tu pastikan korang letakkan rata-rata..Cubalah
kalau ada tahan mantel yang tinggi(Aduhh aku malu)...

p/s:Bertanyalah kalau tak faham,apa yang aku terangkan,

p/s:kalau cuba kali pertama tuh,jangan cepat putus asa..HOORY..

p/s;Bajet duit pun sikit saja,kulit kayu manis tu kalau sepekat 1.00 ringgit malaysia saja
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

15 December 2010

Jom!!Berkenal-kenalan,,,,

                                            sori bro wa ta pandai nak preen screen,,,(-__-)

Kisahnya bermula begini,aku buka blog ben ashaari sepaeti biasa ada segmen,apa lagi aku nk join ler sebab sebelom ni selalu terlepas peluang,,,tak ada jodoh katakan,sekarang ada jodoh..aku dengan senang hati&berbunga ni ingin masuk segmen yang diajurkan oleh ben ashaari...


Kisahnya begini...aku mula buat blog pada bulan disember ini juga,,tak silap baru melapasi 1 minggu,,..

flowwer!!tak nak habaqlah malu rasa,,baru 6 flowwer..

trafik harian tak kira pulak,dah tanya kira-kira 10 orang rasa...

bab entri pula,klu rajin macam hari ini 2 entri klu malas..1 entri saje...klu malas gila2 or ada hal 0 entri jangan marah yerrrr,,,

Blog??aku suka baca zackzukhairi blog...bestzz gila cuba laa..

p/s:sori kalau segmen ni tak mengetapi cita rasa ben ashaari

p/s;semoga puas hati
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

kenapa kena kat aku pulak ni!!Part 2

Aku nmpak??bus!!excited pulak,tapi aku kureng pasti sama ada yang aku lihat tu bus sebab sebelum ni dah terkena,so buat derr je.Selepas siap pay apa yang aku beli(lama gila nak bayar sebab mak cik yang jaga kuanter tuhh begitu banyak songeh),sekilas pandang kat stesan bus...punya ler terkejut berut bas dah bergerak,eerrkk..dengan sumpah seranah &rasa nak menangis hukhuk.,,,,aku berlari sekuat hati mana tau dengan izin allah aku sempat lagi nak kejar buss tuhh,yang aku fikir hanya beg aku dan yang pentingnya papan lukisan kejuruteraan (LK).Korang sume nak tau tok kenapa dengan tidak bimbang & selamba badak aku tinggalkan beg bas.Ek ekleh...bukan baru sekali dua malahsudahberbilang-bilang kali aku tinggalkan beg dalam bus,so dengan senangnya aku tok risauakan beg tersebut....hahaaaa


Berlari-lari terhenjut-henjut dengan sepenuh hati macam orang hilang akal &aku sedikit pun tidak hirau apa orang sekeliling cakap''giler budak tuhh berlari macam ??''(macam orang apa aku tok nak habak demmm,,important aku nak jugak jumpa bus tuhh,namun segala hampa harapan aku hancur berkecai(ayat sweet fuhhh)bus yang aku cari dah hilang dari pandangan mata aku!!korang fikir aku nak buat apa??aku hanya boleh terkebil-kebil tengok bandar KT mencari bantuan dari untrumen,batman,ape2 man yang boleh save me''nak buat gane eaaa,nampakny tok balik  umah lae aku'',.Kini aku betol2 bersedirian.mati akal dibuat deh,bagai orang kebuntuan dah laa selok-belok nak cari beg aku tak pandai ,nak pegi ke mane ea??fikir punya fikir aku mengambil keputusan nak kembali pulak kat stesan bus mane tau panyelamat aku ada kat citu,termenung(memang ni fav aku) & terdetik na,,,naaa,ni bukan lagu kumpalan coklet tuh,di fikiran aku nak salahkan kak yang duduk sebelah aku dalam bas tu(kalu tok sanggup nak kbor kat driver,kte lla tok sanggup bodoh!!terkeluar kata keji..opppss)..dengan perasan berbelah bagi aku pegi kat?


                   ''perbuatan tuh tak baik,so jangan ikut,kalu nak ikot jugak dosenya wa tak tanggung''


                                                                        
                                                                            *********************


Tempat:stesan teksi

pukul:entah,,la labu


Flashback pulak..apa yang berlaku kat stesan teksi,aku fikir, baik aku pergi kat stesan teksi(dah mati akal doh)sesampai kat stesan teksi sperti biase aku wat muke kesian aku,,trick,,

''nak nak gih mano''.tanya pak cik bawak teksi


''benorny beg kita tinggal dalam bus'',


''cian pulak,,''pastu pakcik tuhh dengan hasrat nak bantu aku,pak cik tu tanya kawan2 die..

Orang yang duk kat stesan teksi duk kte kat aku ada yang bagi nasihat,yang nak salahkan aku pun ada gok''lain kali jangan  tinggal barang dalam bus klu nak gih mano2..(aku dalam blur),pastu aku kte kat pak cik tuh''klu nak kejar bus tuh naik tekci lah tok??''jawab pak cik tuhh ''tok cukup orang agi nak'',pastu geng pak cik tuhh habak kat suruh pergi kat kuanter bus yang aku naik tkdi,aku pergi je ler biar pun tak tau kat mane kaunter tuhh ,cari punye cari aaa dah jumpe!ingat sattle doh problem..

                                            ni stesan teksi yang duk aku cete  tkdi      


                                                                             ************************

Tempat:Kunter petanyaan


                                                Kunter pertanyaan yang duk aku habak kat korang
                                                (boleh bayang camne aku kat kat situ??tok soh nak
                                                 bayang2 ah bace extry aku ni,,,,,


Doh aku kbor(bagitahu)la problem kat mamak yang jaga kaunter tuhh.....ikuti>


mamak:''pe dik??tanye dengan penuh prihatin(-__-)

aku:''beg kita tinggal dalam bus nak wat gne'',(straigh je aku tak yah nak berkias-kias)


mamak:''ingat tok no plat bus tuhh??''


aku:''tok ingat,tapi jenis bus tuhh kte ingat'',


mamat:''tulis dalam kertas no fon(trick jugak ke),pe barang yang adik tinggal...'',




benci benci ni je mamak tuhh nak habak kat aku baik tak yohh..pastu mamak tu cakap klu adik nak tuggu bus tu sampai pukul  6 boleh(boleh blaaa la)..

                                                                            *********************

Berbalik kat stesan teksi aku gtaw ler kat pak cik teksi tuhh yang kunter tuhh tak boleh nak apa2(aku tipu je macam die suruh tunggu sampai pukul 6)..dengan baik hati pak cik tuh gerak dengan teksi,wowoo,biar tok cukup orang 4 orang tapi wa kene bayar 10 ringgit(ambik ko abis duit)dengan terpakse aku naik jugak teksi tu.Naik teksi jalan raya buat hal pulak,jem jem....pak cik yang buat taksi tu punya la nak baik hati bawa teksi laju-laju...sampai kat ajil (name place)..ternampak bas yang aku tinggal barang tuhh  lalu kat jalan sebelah aku..


Aku semyum akur...


Mongkinn dah takdir aku kot,then teksi tuh habis hantar orang,pak cik tuh tanya kat aku''nak balik rumah kew'',jawab aku dengan terus terang,''tok payah laa kte balik pulak k.terangganu,sebab kalau balik rumah takot hilang barang.Terpaksa laa pak cik tu ikot idea aku tu...sampai kat k,terangganu..nasib baik bus takdik ada lagi,fuss lega....aku bayar duet 20.00,duit tuhh dah bertukar tangan(mahal sebab ulang alik 2 kali)..aku naik bus tuh fuhh lega(untuk kali ke 2)beg aku ada lagi,


Naik bus tu aku tkot bukan tkot beg hilang,beg dah selamat but aku takot sebab hari semakin gelap..

Aku merengus..

Detik-detik  yang berlaku tadi bagaikan lahar gunung berapi,pedih berasap beb...''Alhamdulilah..aku ucapkan
sebab detik2 itu sudah berlalu,dalam bas aku tkot coz aku seorang je pperempuan beb..wa tkot..lamunan aku dah berakhir,akhirnya aku sampai kat bandar kuala berang,,azan dahh berkumandang,anak dara jalan-jalan masa magrib tok elok,tapi aku terpaksa!!nak call tak boleh henset tak buat duit pun kaw..kaw jee...


                                                                                    *******************

Akhirnya aku sampai kat rumah,'  aku menolak pintu  'Ha,baru balik,ingat tak balik doh..''kata mie aku ,aku dalam kepenatan cerita habis2,,kat seisi rumah aku..habis kaw...kaw aku kne bebelan..so aku tak kisah kerana aku miss cuai sedunia ,,,haaaaaaaaa,

TAMAT,,REAL STORY

p/s:klu ingat-ingat baik aku tunggu jerr bus tuhh smpai pukul 6 tok bazir duit

p/s:baik aku fikir dulu sebelum bertindak,ini akibatn

p/s:dorang ada kisah yang sme ngan aku or pengalaman terindah macam aku boleh laaa kongsi,jangan malu2 aku orang nya baik,,tutttt
.                    
muka aku sedang terseksa anda suka muka aku camni???







                      
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

14 December 2010

kenapa kena kat aku pulak ni!!

time2 cuti pangjang ni,boring pun ada asyik teperap kat rumah je ta buat pape,mende yang aku selalu aku fikir lepas aku bgun tdur???2 minggu agi nk bukak sekolah fkir-fikir,wei buku2 ltihan lgsung aku tak sentuh.Mcam seblum cuti ni hbis azam kat pale aku  smpai tak muat dah...mugkin sebab pale aku dipenuhi dengan angan -angan tahi ayam(-__-)

klu bab cakap ngan kwan aku kat enpon,kte aku hbis debar ler nk prkse thun depan..

''Heh!! wei mu tak debar ke nk pkse SPM thun dpan''.??


''debar ler ketar-ketar dah ni,tidur da cukup,mandi da kering...'',(ayat aku jerr ni, cam jiwa aku leh spoii,relex)


''dah mu blajar tak??''(pertanyan standard nk pncing ckap je ni)


''nk belajar mende,klu aku pegang bku kejap je lekap'',


''aku pun sme gak ngn mu'',


begitu laaa cerita aku.perangai aku tak ubah mcam pok kodok,cerita zaman dulu tuh...sebijik cam aku..so lepas ni tak de laa orng nk msuk minag aku.ye la,spe laa nk binikan orang cam aku,aggukkan kple##...korang sume jangan ikot perangai yang tak insaf agi nak pkse,Uhhh,,klu aku tanye orng lain jawab mereka thun depan bru debor,ape kejandahnya aku pun tak tau@@#spe boleh jawab kan untuk aku???

                                                    
                                                  ******************
So,aku nk mula kat part mne ni,gni cerita aku brmula dirumah bapak  di dalam hidup aku,line nk ingat crte dulu2 ni kucing pulak duh ggangu aku nk bemanje nmpakny...cerita disambung,begini kalu-kalu hari khamis.time ni budak kat sekolah aku(sekolah teknik terengganu or nme simple nya smtt)nak kte hari paling gembira pun boleh eppy ending sekolah jgak bolehhhh.Mse tengah belajar sume orang fikir nk balik jerr,bodek bodek cikgu''cepat bagi balik awal ckit ari ni,takot terlepas buss'',mata budok2 tengah2 kat pintu...tengok budak2 klas lain kuar,cpat2 gtaw cikgu..BALIK,BALIK..sampai smayang zuhor pun ta moh..tak sbor sangat nk balik..


Klu time naik bus pulak,aku sokmo(slalu) dngar orang crte kne tggal bus tp aku wat muka seposen aku jerr ',biar brpe ratus kali part crte tggl bus diulang,reaksi aku tetap sme,sperti mende tuhh tak akan jadi kat aku
(aku kte dalam ati tak mongkin laa mende tuhhn kena kat aku)senyum sinis megangying$_$.,
            
                              ;;;;BERINGAT SEBELUM KENA;;;;;


Perkataan ni akan selalu dibenak otak aku,korang pun kne ingat tawwww!!!hidup kne selalu beringat:D  ingatan yang tulus ikhlas dari RHSIA,,

                                                   ********************

Kmbli kpada menolog ,beralih kepada cerita aku tadi,lepas korang bce cerita aku ni korang boleh laaa nk anggap aku ni miss cuai sedunia;p,klu sebelum naik bus tuhh,banyakn rintangan yang aku perlu laluiii.kne naik perebat(van sapu),then sampai kat stesan bus terengganu,kebiasaannya aku round dulu nak cuci mata gamaknya(orang popuam),tapi aku pelik gak npe perangai aku lain gler ,aku terus jee naik bus tambang yang lompat2 tuhh,klu naik teksi bazir duit pulakkan(membazir amalan syaitan).. mse ni aku sorg jeee bunyi mcam kecian,,sebab kwan aku yang selalu naik bas same ngan aku balik ngan mak bapak die.,,,mse duk dalam bus tuh,owwhhh,,,,,bru aku teringat aku nak beli jangka lukis sebab jangka lukis yang aku gune tuh tak sedap pakai(ni sebab semangat sangat nak prkse LK),,markah tak seberapa..huhu..
                                             ni laa stesan bas kuala terengganu buat siapa yng tak
                                             kenl,promote visit kuala terengganu..  

Dengan terpakse aku hayunkan jua kaki ku ni,dengan panas terik..aku gagah jua pergi kat pustaka seri intan,pegi round2 cari jangka lukis..belek2 jangka lukis mana yang aku berkenan terus aku ambil yang jenama stadler,kelemahan aku beli barang aku tak check dlu barang tuhh sama ade rosak ke,lessonnya beli barang tuhh tgk dlu ada ke barang tu menepati cite rasa kte!;0_o,,,naik la pulak aku kat dalam bus,aku tengok2 laa jangka luks yang aku bli takdi..tengok punye tengok smpai  biji mate duhhh..argHHHH..(dalam hti jer menjerit)barang yang aku beli tak menapati apa yang aku nak,yang aku nak jangka lukis yang pakai ubat pentik bukan yang pkai ubat mata besar,,ayOOOii...aku pegi pulak ke kedai tuhh,termenung  &tanya kak yang duduk sebelah aku pukul brpe kak ,''pukul 3.15 dik'';kak kte  nak  turun ni,kak boleh suruh tok suruh driver tuhh tggu kte~~jawab kak tuh''boleh-boleh'',.......


Turun laa,aku aku dorangan perasaan,tkot kne tggal bus tdak pulak aku endahkan,sampai kat kedai tuhh aku terus cari ape yang aku nak,kali ni aku check ape yang patut tak mahu masalah berulang lagi.Pergi kat kunter bayaran,aku kte laa kak mak cik yang jaga kuanter tuhh nak tukar barang..jawab mak cik tuhh,''kalau dik nak tukar barang tak boleh sebab harga barang yang dik nak tukar tu kurang,ambil barang lain nak suruh cukup harga''aku apa lagi dengan tergopohnya ambil ape yang patut,bukan senang nak suruh cukup  harga,barape kli pegi kat kounter baru cukup,pergg...aku yang berdebar debar ni terus tanye mak cik tuhh pukul brpe,weii pukul 3.30 dehh..bas nak bertolak dahh''aku desak mak cik tuhh,cepat cikit kak bas nak tolak dah'',,,jawab makcik tuhh''ni susah nyan kalau barang dahh buat masuk dalam kompoter'',,,


AKu berpaling kat tepi..aku mnmpak??//////


Bersambung.....esok...

p/s;kalu aku tulis banyak bukan korang nak banyakkkk,bukan ada  orang nak bace punnn@slam cyang dari aku geramgaram ....(nak lunch perut dahh berkeroncong)..


  

                                                            
                                                              


.




SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

12 December 2010

Terima kasih &peromosi tempalate percuma

Dulu-dulu(bkan dlu sngat ler baru brape hari)
kalau tngk template orang lain yang cantik &b`deboomm.
"bila ler aku bleh dapat tempale camtu"
pastu aku godek godek,huhhha baru aku tau tampale boleh download;pasti korang cakap mcam ni
  *mende macam tuhh pun tak tau*
"wa ta ambil port laa dalam mende remeh temeh  ni dulu"
aku terus ambil tindakan selajutnya dengn mncri temple free(free lebih bgiuh)
yeahhhh!!da jumpa2
bila dah download tuhh..tercipta la impian aku nk dapat dengan susah payah,banyak keja tau.
"tapi perasaan tamak holoba telah menguasaii diri ku(macam nk ghost story)orang bgi paha nak betis##hidup aku nak cari template yang sesuai tak berhenti begitu sje..lolllllll
memang aku nak bagttaw yang aku ni jenis orng yang memang nk sesuatu mende hari tuhh jugak aku akan dapat..
                                  
                                             ******************
kembali kepada pangkal jalan,aku straigt point jer laaa..sebab frust &letih da tulis acticle ni takdi dah nk siap terpadam pulak@#@..actually aku tulis ni bgi ucapan terima kasih banyak kat seorang bro ni..
"tanpa lu wa tak tau nak buat apa'':))gerangan orang tuhh laa real nma die dalam fb encik/abang MIDI DONTRABOTA or blog Msue roomZ..aku rasa encik ni orang yang baik gler sebab nak tolaong design kat tempale kat orang dia tak kanal macam aku nihh,gua respet giler la midi ni..
nak dijadikan cerita aku cari blog yang buat tutorial,(orang baru belajar)...aku jumpa laa blog Ben AShaari,aku sure mesti korang kenalkan,tak kenal buat2 jer kanal..Ben ashaari laa yang promote blog msue rooms''kata ben ashaari korang pergi la kat blog ni sebab dieorang ni biasa buat tutorial"
nasib gua baik sebab masa itu blog msue rooms tengah buat promosi akhir tahun>bukan sale pakain,promosi desian template percuma...percuma,apa lagi aku ambil port laaa...haaa begitu al-kisahnya..die reka blog ni cuma tertutup kepada 15 orang saja,cepat!!sementara tawaran masih ada..


aku rasa midi ni buat perniagaan design template,ok jugak kan.kalu tak sibuk laaa...dapat duit,.,duit..money...                                                                                                                      


dibawah ni korang bleh tngk fb midi &blog die ,korang boleh brhubang dengan die melalui ni...preen screen pertama aku....bleh bertanya ape2 kalau tak faham??































  








SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!