13 January 2011

Catatan Motivasi Ku...

  1. Hello....dah lama tak update..kenapa..jawapan aku malas and tak ada masa,kalau ada masa pun idea merapu-rapu ada laa..lagi pun aku duk hostel.Time2 hari minggu jekk nk berbelog..Betul tak?



Nak bercerita dengan korang semu pasal pengalaman aku dengar ceramah kat sekolah,tak silap aku tarikh aku dengar ceramah motivasi,tunggu2 nak kata motivasi tak juga laa tapi boleh bagi semangat la kat orang yang nak berjaya,


Tekun & kunsyuk gila aku dengar ceramah seorang abang ni..nama dia lokman..pastu cik abang motivasi ni suruh panggil dia''ABANG LONG'' ..kata abang tu dia dah trbiasa orng panggil die camtu selain kat rumah die  dia dipanggil pnggilan tamingn camtu..dah merapu dah aku ni..aku bukan nk cerita pasal tu tapi nk kongsi je apa yang aku catat aja,cacatan ni khas disuruh oleh cik abang peceramah itu siap bagi paper lagi kat setiap seorang..


REPEAT AGAIN~




Sorry...tajuk tak ingat..


Saya NUR AMANINA BINTI MOHAMAD SUBRI calon SPM tahun 2011 berjanji akan melaksnakan apa yang ditulis dibawah.


Mata pelajaran yang diambil.

BAHASA MELAYU A+

BAHASA INGGERIS A+

MATEMATIK(MM) A+

ADMATH  A+

LUKISAN KEJUTERAAN A+

KEJUTERAAN ELEKTRIK A+

PENDIDIKAN ISLAMN A+

FIZIK A+

KIMIA A+

SEJARAHA  A+


Nak kongsi cikit  ilmu..haha..peceramah tuh cakap kalau orang tanya kita target kita mesti bagitahu target maksima because..kerana kalau kita bagitahu target cukup2 makan je...or target yang rendah je lagi rendah laa keputusan sebenar yang kita dapat.Nak tahu reason kerana kita dah tak tahu kita tak dapat capai target yang kita tulis tuh baik tulis yang paling bagus..mana tahu rezeki kita apa yang kita tulis tuh jadi kenyataan..

Apa yang perlu aku perlu lakukan untuk cemerlang??


  1. Banyak tanya cikgu masa dalam kelas tak payah malu..
  2. selalu siapkan homework tepat waktu & hantar homewok kat cikgu.
  3. Banyakkan dan lakukan perkara yang berfaedah 
  4. Mesti lakukan latihan secara kosistan & tak nak angan-angan tahi ayam
  5. mesti jadi orng yang tepat waktu contohnya aku nk cepat siap nk pegi skolah,bangun awal sebab sebelom ni aku slowly sikit tapi tak sampai tahap lembat.



Apa yang perlu aku buangkan untuk berjaya?

  1. Tak suka bersembang dan gosip masa cikgu tengah mengajar!!tak mahu lagi
  2. suka tidur masa prep..ni  khas terlalu bosan ..haha
  3. Suka lawan cakap mak..kalu orang bantah pendapat aku mesti aku tinggikan suara
    Terlampau kuat berangan-angan sampai tak duk kat dunia realiti
  4. tak aktikan diri kat sekolah
  5. Kurang keyakinan diri dan selalu gemuruh..

Banyak lagi sebanarnya tapi lenguh2 tangan...daaaa


YANG ALLAH KAU MAKBULKAN 1O A+ DALAM SPM TAHUN 2011..AMIN..




Guane(camne)nak belajar cara yang berkesan..

*tumpu sepenuh prhatian dalam kelas

*buat toyol kalau rajin(nota kecil)(tapi bukan nak buat masuk dalam dewamn pperiksanan)

*Belajar dulu sebelum diajar contoh sebelum cikgu ajar sesuatu perkara belajar dulu sendiri.

-Tips ni aku tahu korang semua dah sedia maklum tapitak pernah mahu amalkan...so aku sarankan korang mula la secara berdikit2 sempena masih  diawal bulan ni,aku pun baru  mula..tak terlambat lagi~


Biasa yang dilakukan!!fikirkan lah...


woi...woi tengok tuh budak bodek cikgu tuhh...(NGANYING)

RELEKS LAA...BEB AWAL LAGI NI BARU AWAL TAHUN...(BERTANGGUH) 


MALASLAAA.....ESOK LAAA...ESOK LA BUAT KERJA SEKOLAH CIKGU BAGI NI...(MALAS)


HEI...BUDAK NERD TUH,ULAT BUKUTUH......(SIKAP MAHMUDAH)




 SEKILAS....


NUR AMALINA belajar sambil mendengar lagu...

NIK MADIAH setiap hari sembayang tahajub dan buat baik dengan kawan2..

AZLAN tak suka ada jadual waktu sebab rasa terkongkong..


P/S:Perkara yang aku tulis ini..di atas sana hanya untuk perkongsian...tak payah ikut tak pe...lain orang lain caranya...












SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

2 seyes betul ey?:

Faztee Danisha said...

slm ziarah..sy tag awak utk joint ths group
http://blogpilihanmalaysia.blogspot.com/2011/02/kumpulan-blog-biru.html