24 December 2010

Drama-Drama Orang Luar Dalam Negara Kita

Hello!!it`s me again...so hari ni aku ada something nak share dengan korang-korang semua..mybe semua sudah sedia maklum dengan kemasukan drama luar ke negara luar yang kian meningkat dari masa ke semasa  & brlambak kat TV aku rasa hampir  semua channel ada...then,aku bukan nak suruh banned or protes cerita luar..huhuhu(banned laa..tp jan cerita korea)..tapi aku pelik laa..kenapa korang fanatik sangat cerita2 dari seberang..panas..panas.aku tau ada cerita diaorang tu bermutu tapi yang bermutu tu terlalu sesedikit..korang tak perasaan ke yang cerita dieorang tuh mempunyai jalan cerita yang sama..tak kisah laa..tapi kalau aku layan cerita yang memberi impak dalam diri..ayooii.Impak??maksudnya cerita tuhh lain dari yang lain..emmm.Aku ni bukan yang always tengok TV sebab duduk hostel tu laa sebab aku kureng tau drama2 terkini..



Untuk Elak Fanatik Sesuatu Drama..

*aku sarankan korang tak payah nak ikut cerita itu dari awal sampai akhir..berbaloi2..sebab kalau tak ikut kita tak tahu perkembangan cerita itu menyebabkan korang tak berminat dengan cerita itu..biar  pun family korang bukak cerita tuhh kat rumah..iman mesti kuat..

*Pilih cerita yang bermutu...ikut minat laa..terbuai  dalam cerita yang bermutu..ceewwhh..

*Kalau korang layan satu cerita tu..lepas ending sudah cerita itu..tak payah laa ikot drama yang gantti cerita yang ending itu..




Semua diatas itu saja-saja jekkk...Kalau tak nak amalkan pun tak apa..tapi bagi aku no problem sebab naik sekolah lagi tak ada masa free nak layan drama2..huhu.Demi itu aku kena layan satu cerita,nak tahu??saksikan ceritakan You`re Beautiful..saja nak promote..hehe..semua yang aku tulis diatas hanya motif belaka..Boringnya Cepat-cepat masuk sekolah..nak belajar!!

                                                            Cerita You`re Beautiful..best,lain dari yang lain.

                                                               

Nak tahu kenapa aku mempersoalkan perkara diatas..kerana sebagai manusia aku tak akan lari dari mempersoalkan mende yang memberikan impak kepada diri aku,masyarakat & negara..so korang yang minat cerita2  dari satu negara jangan marah yekkk!!aku buat entry ni..hoho
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

3 seyes betul ey?:

||aLeaSaRa|| said...

yuhuu hepi new year!smga sgla yg dirancang Allah permudahkan amin

whitecappuccino said...

citer ni memang best sgt2!

ahsfantasy24 said...

best ea..
t nk tgk gak la cite tu..

^^,