22 December 2010

Buli...Buli Aku Benci tuhhh...

Klip..Klip...surat khbar diselak..''ckit-ckit kluar mende ni''tak de menatang lain dah ke...kepala dah mess dengan mende camtu,Kenapa aku serabut??

Dup....dup..


Rakyat yang perihatin'':Aku tengok sekarang ni banyak btol la pasal kes buli & gangterisme kat sekolah n hostel,boleh bagi cara handle masalah ni?''


Jawapan:Dengan tulus ikhlas aku menjawabnya..aduhh ni yang bikin wa pening kepala ni...apa macam..eem.. dengan rasa humble aku menjawab..memang buli berlaku kat ane jekk tanpa mengira siapa kaw?tempat kaw?life kaw?biasenya berlaku kat IPT,sekolah..ayat standard gune oleh pembuli...''dahulu kala aku dibuli oleh senior ku,sekarang aku buli kaw pulak''..jahat ayat tapi ayat ni yang biasa digunakan..drpd Abdullah bin ammar,katanya semua  kejadian berlaku bermula dari  dendam.Actually..aku bersetuju laa sebagai orang kurang ilmu ni,aku nak kupas jugak ni..kata aku..sudah jadi warisan biasa jonior macam aku(tipu je) dibuli oleh senior,dulu-dulu aku kena teruk lagi...tau.Senario dendam secara senyap2..huhu selalu diwariskan kpda semua genarasi cicik kat sekolah ..bahkah sampai peringkat mati.bekkk..




\
Itu semua kupasan aku real tuhh..aku sebenarnya ada laa pengalaman secubit rasa nak dikongsi..mende2 tuhh aku cerita?camne aku cerita tu?mai mai dekat nk dengar tak cerita aku.t.api kena aku kena buli tak laa teruk tapi terasa sampai ke akar umbi..kalu jumpe orang yg buli aku tu rasa nk pulas tengkung dia..sabar tak baik berdendam..masa zaman muda2 dulu,budak2...seingat aku darjah 4 kott..adalah classmate aku ni..badan die punya debab(tak kutuk)mentang aku ni kurus slim..boleh dia cubit aku tanpa sebab arahkan aku buat itu..ini laa..dia buli terus dari emosi,mantelly,sampai aku drjah 5 aku tukar sekolah..bayangkan sedihnya jiwa..masa tu kecil agi kut..mungkin orang yang buli aku tak matang ,boleh dimaafkan.



TRICK #


+Ngapa kaw tak bagitahu cikgu!!cepat sebelum terlambat straigt to the poin...feddup..
+Kepada guru sekalian..hamba yang kerdil ni mengerti tugus guru..dah buat berapa usaha(brpe baru tak banyak kui3)..walaupun habis waku sekolah masih duk terperap kat sekolah..tapi sya sarankan guru2 buat proform agama untuk buat pelajar2 seperti kami dekat dengan agama,''Bukankah Mencegah Lebih Baik daripada Merawat''.
+For student..bukan aku cakap korang semua tak boleh nak seronok2..aku pun seronok..tapi wa nk tekankan bab solat,aku rasa apabila kita tinggal (aku pun pernah miss),so kalau solat  tiang agama pun tinggal..aku rasa kita nak buat jahat lebih jahat lagi kita  tak takot..huhu


Saksikan gambar buli or nama klasiknya gangterisme




                                                  copy gambar google..huhu don`t testing ok!


Kalau ada nak kongsi kena buli ke..cerita sama gua...tarak marah punya..huhu..thanx a lot sudi landing sini
SEYES TERIMA KASIH, USHA LAGI,TAK ADA ORANG NAK MARAH PON!

12 seyes betul ey?:

~hAKim ZaiLAn~ said...

saya pon xsuka gangsterisme ni..

lagenda budak hitam said...

meh saya buli kamu meh. haha

rieyana ynn said...

memang budak2 sekolah skrg makin samseng..

geramgaram said...

@~hAKim ZaiLAn~teruskan tidak suka ...haha,tu sikap baik..

geramgaram said...

@lagenda budak hitamwooo..gnasnya tak takot laa..hihi

geramgaram said...

@rieyana ynnisyy..betul2..sokong 200%//

Hajar said...

dulu saya ganas jugak kat sekolah tp x delah smpai buli org..

ahsfantasy24 said...

er..
huhuhu bab buli nei mruncing skrang,
ntah ape nk jadik kt tonggak ngara skrag,
huhu sadis..

geramgaram said...

@ahsfantasy24thap teruk buli..kronik2..bila la masalah ni bolah hilang..sedih tngk org kne skse

geramgaram said...

@Hajarhaha..sampoi..ganas tapi tak buli org..

Cikgu Fikri said...

biler tgk gejala2 buli, rogol n cm2 kt sekolah..
mmg lah akan membuatkan aku mencarut..
geram gler...
huuhuhh :)

geramgaram said...

@Cikgu Fikrigeram stetment yang penting..sy support ckgu..ckgu terbaikk..